Profil

Alt om din Fødevarekonsulent

DinSmiley er en enkeltmands rådgivningsvirksomhed med et stort netværk og med stor erfaring i, at omsætte fødevarelovstof til praksis.

Ekspertisen på fødevareområdet har jeg opbygget og udviklet gennem adskillige års arbejde i fødevarebranchen. Gennem opstart og drift af egen fødevarevirksomhed, stiftede jeg for alvor bekendtskab med reglerne på fødevareområdet. Og den praktiske del, som bl.a. omfatter produktion af fødevarer, produktionshygiejne, rengøring og egenkontrol.

Efter nogle år med drift af egen fødevarevirksomhed, besluttede jeg mig for, at uddanne mig til Ernærings- og Husholdningsøkonom. Efter endt uddannelse blev jeg ansat som tilsynsførende i Fødevarestyrelsen. Det blev til sammenlagt 10 gode års ansættelse, hvor jeg fik oparbejdet et særdeles bredt kendskab til den teoretiske del af fødevareområdet. Gennem årerne i Fødevarestyrelsen har jeg haft tilsyn med stort set alle slags fødevarevirksomheder, detail- og engros samt fødevarevirksomheder med og uden behandling og produktion af fødevarer.

De bedste år i Fødevarestyrelsen, var de år hvor der var god tid til at rådgive og vejlede virksomheder, om regler på fødevareområdet. Jeg trivedes med rollen som rådgiver og vejleder og kunne herved kombinere min uddannelse i bl.a. at formidle og rådgive, med min praktiske erfaring fra drift af egen virksomhed.

Jeg besluttede mig for, at det var den vej jeg ville gå og efter 10 år med kontrol af fødevarevirksomheder, har jeg udfordret mig selv med job som kvalitetsansvarlig i private og halvoffentlige virksomheder. Senest som Fødevarekonsulent i større og mindre fødevarevirksomheder.

Fokusområder gennem de sidste år, har været udarbejdelse af og implementering af risikoanalyse og egenkontrol, gennemgang af fødevaremærkning, opstart på økologisk fødevareproduktion og økologiregnskab samt import af fødevarer. 

En stor del af disse områder, har jeg således arbejdet med praktisk såvel som teoretisk, hvilket gør, at jeg har et særdeles stort og bredt kendskab til reglerne på fødevareområdet og en stor rutine i, at omsætte denne viden til praksis og til at sætte mig ind i meget forskellige virksomheders processer og produkter.

Jeg kender reglerne og jeg ved, at det kan være en udfordring, at have overblikket og opfylde alle de regler, der er på fødevareområdet til praksis. Men her kan jeg hjælpe dig, det er det jeg brænder for og så kan du koncentrere dig om det, du brænder for – din virksomhed.

Birgitte Hundrup

Birgitte Hundrup