Nyttig info

Fra din Fødevarekonsulent
Fødevarestyrelsens Kontrolkampager 2021

Fødevarestyrelsens Kontrolkampager 2021

Opson X, januar - april 2021 Der ses en stigende tendens til svindel med fødevarer og derfor deltager Fødevarerejseholdet i Operation OPSON. Operation OPSON er en international aktion rettet mod salg og produktion af forfalskede og underlødige fødevarer ved at...

Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2020

Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2020

Økologirapporten, et aktivt redskab, marts - september 2020 Før en fødevarevirksomhed kan påbegynde sine økologi-aktiviteter skal den have "godkendt" sine økologiprocedurer (Økologirapport). Økologirapporten udgør tilladelsen til at markedsføre økologiske fødevarer,...

Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2019

Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2019

Tilsætningsstoffer i tun, januar - november 2019 Der har været flere sager med svindel med farvning af tun i EU. Tun er blevet farvet rød ved at anvende tilsætningsstoffer som nitrit, antioxidanter og kulilte. Det får tunen til at fremstå mere frisk, hvilket kan dække...

Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2018

Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2018

Brug af fødevarekontaktmaterialer, februar - december 2018 Mangelfuld eller forkert håndtering af fødevarekontaktmaterialer (FKM) i fødevarevirksomheder kan føre til øget afsmitning af uønskede kemiske stoffer til mad og drikke. Det kan fx være, hvis der anvendes et...

CORONA OG FØDEVARE­VIRKSOMHEDER

CORONA OG FØDEVARE­VIRKSOMHEDER

Intet tyder på, at Coronavirus smitter gennem maden, men via dråber fra host og nys fra smittede personer. Derfor er opretholdelse af afstand til andre og god håndhygiejne vigtig i forhold til at hindre smittespredning. Vask hænder tit og altid ved start af...

LISTERIA

LISTERIA

Listeria er en bakterie, der kan gemme sig i produktionen i fødevarevirksomheder. Listeria kan især være et problem i kølevarer med lang holdbarhed, fx kødpålæg, røget fisk og færdigretter. Sammenlignet med fx salmonella er der ikke så mange, der bliver syge af...

Ny vejledning om sporbarhed

Ny vejledning om sporbarhed

En virksomhed skal have styr på, hvem den får leveret fødevarer fra, og hvem den sælger til. Det kaldes sporbarhed. ​​ Sporbarheden er vigtig i forbindelse med opsporing af, hvilke kunder eller andre virksomheder der har købt virksomhedens varer, hvis der fx bliver...

Vejledning om fødevarehygiejne

Vejledning om fødevarehygiejne

Når der produceres fødevarer i en virksomhed eller laves mad i fx institutionskøkkenet eller et andet professionelt køkken, er det vigtigt at overholde ​visse hygiejneforhold, ​​så fødevarerne/maden ikke gør forbrugere, kunder eller gæster syge. Fødevarevirksomheden...

Ny vejledning om autorisation

Ny vejledning om autorisation

Din fødevarevirksomhed skal som hovedregel autoriseret eller registreret, inden virksomheden starter op. Sker der væsentlige ændringer i din virksomhed skal dette også meddeles til Fødevarestyrelsen. Kravet om autorisation eller registrering gælder ikke, hvis din...

Opdateret vejledning om økologiske fødevarer

Opdateret vejledning om økologiske fødevarer

Vejledningen om økologiske fødevarer er blevet opdateret pr. april 2020. Den er først og fremmest rettet mod virksomheder, der markedsfører økologiske fødevarer, samt andre med særlig interesse i reglerne om økologiske fødevarer. I forhold til den tidligere​...