Uncategorized

KATEGORI
CORONA OG FØDEVARE­VIRKSOMHEDER

CORONA OG FØDEVARE­VIRKSOMHEDER

Intet tyder på, at Coronavirus smitter gennem maden, men via dråber fra host og nys fra smittede personer. Derfor er opretholdelse af afstand til andre og god håndhygiejne vigtig i forhold til at hindre smittespredning. Vask hænder tit og altid ved...

LISTERIA

LISTERIA

Listeria er en bakterie, der kan gemme sig i produktionen i fødevarevirksomheder. Listeria kan især være et problem i kølevarer med lang holdbarhed, fx kødpålæg, røget fisk og færdigretter. Sammenlignet med fx salmonella er der ikke så mange, der...

Ny vejledning om sporbarhed

Ny vejledning om sporbarhed

En virksomhed skal have styr på, hvem den får leveret fødevarer fra, og hvem den sælger til. Det kaldes sporbarhed. ​​ Sporbarheden er vigtig i forbindelse med opsporing af, hvilke kunder eller andre virksomheder der har købt virksomhedens varer,...

Vejledning om fødevarehygiejne

Vejledning om fødevarehygiejne

Når der produceres fødevarer i en virksomhed eller laves mad i fx institutionskøkkenet eller et andet professionelt køkken, er det vigtigt at overholde ​visse hygiejneforhold, ​​så fødevarerne/maden ikke gør forbrugere, kunder eller gæster syge....

Ny vejledning om autorisation

Ny vejledning om autorisation

Din fødevarevirksomhed skal som hovedregel autoriseret eller registreret, inden virksomheden starter op. Sker der væsentlige ændringer i din virksomhed skal dette også meddeles til Fødevarestyrelsen. Kravet om autorisation eller registrering gælder...