Der er kommet ny vejledning om økologiske fødevarer m.v., pr. februar 2017. I forhold til tidligere vejledning fra januar 2015 er der foretaget en række opdateringer og justeringer som følge af ny lovgivning (bekendtgørelse nr. 1404) og...
Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2017
Håndtering af buffet i weekenden, marts – august 2017 Mange restauranter og cafeer serverer i løbet af ugen a la carte retter men i weekenden har mange virksomheder også en buffet til henholdsvis brunch og frokost. Det kan selvfølgelig også være...
Krav om registrering eller ikke-registrering ved Stalddørssalg
Stalddørssalg af disse fødevarer skal være registreret i Fødevarestyrelsen: Uåbnet slagtet fjerkræ Uåbnede kaniner Æg Mælk Fisk og krebsdyr Muslinger m.m. Stalddørssalg, der ikke skal registreres i Fødevarestyrelsen: En frugt- og grøntavler eller...
Stalddørssalg
Nu kan du købe rensede ænder direkte fra gården, indtil nu har små andeproducenter ikke haft mulighed for at sælge ænder uden indvolde til de danske middagsborde. Det er der nu lavet om på, hvor første del af Miljø- og fødevareministerens...
Tilbagetrækning af fødevarer
Der er kommet en vejledning om tilbagetrækning af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer. Her defineres bl.a. begreberne: Salgsstop det der sker i virksomheden hvor produkterne er produceret inden de når ud til handelskæden Tilbagetrækning fra...
Næringsdeklaration
En næringsdeklaration på en fødevare giver oplysninger om fødevarens indhold af energi og næringsstoffer. Reglerne for næringsdeklaration af fødevarer fremgår af Mærkningsforordningen nr. 1169/2011, med undtagelse af kosttilskud og naturligt...
Fødevarestyrelsens Kontrolkampagner 2016
Brug af planter og svampe m.m. i restauranter, fra maj 2016 Fra maj til oktober kommer Fødevarestyrelsen på besøg hos restauranter og lokale producenter for at kontrollere og vejlede om brug af blandt andet planter og svampe i fødevarer....